Schoolstraat Nieuwstraat

201 dagen resterend

Tijdens Kroonmolen Luistert en Kroonmolen Verbindt kwamen we van jullie te weten dat de drukte rond schoolomgevingen (bij de start en einde van de school) voor drukke en verkeersonveilige situaties zorgt. Met de schoolstraat Nieuwstraat testen we een opstelling en een circulatiewijziging.

In een schoolstraat wordt bij de start en het einde van de schooldag de straat voor de school afgezet voor gemotoriseerd verkeer. Zo maken we meer plaats voor fietsers en voetgangers in de onmiddellijke buurt van de schoolpoort. Ouders die hun kinderen met de wagen brengen, wordt gevraagd om verderop te parkeren en vanaf daar veilig te voet verder naar school te gaan. Een schoolstraat invoeren bleek in de Nieuwstraat niet haalbaar zonder de verkeerscirculatie van de hele omgeving te bekijken, om het probleem niet te verplaatsen van de ene schooltoegang naar de andere.

Wat verandert er concreet begin november? (Zie ook plan op de foto)

  • De Nieuwstraat wordt volledig eenrichtingsverkeer komende van de Hazewindstraat in de richting van de Grote Markt.
  • Tijdens de schoolspits (op schooldagen van 8 tot 8.30 uur en van 15.15 tot 15.45 uur) wordt er een schoolstraat ingericht in de Nieuwstraat vanaf het kruispunt met de Baron Dhanisstraat tot aan de De Castrodreef.
  • De Baron Dhanisstraat wordt ook een eenrichtingsstraat.
  • In de Hoveniersstraat wordt over de hele lengte van de straat terug gemotoriseerd verkeer in twee richtingen toegestaan. Zo kunnen bewoners de Nieuwstraat vermijden tijdens de schoolstraatmomenten, en kunnen we een lus voor gemotoriseerd verkeer maken, namelijk Nieuwstraat > Baron Dhanisstraat > Hoveniersstraat > Pastoor De Meerleerstraat.
  • Ook de parking aan Castrohof blijft bereikbaar tijdens de schoolstraatmomenten, want de De Castrodreef blijft dubbele rijrichting vanaf het Hendrik Heymanplein tot aan de inrit van de parking.

Indien u hierbij vragen of opmerkingen hebt, aarzel niet de dienst mobiliteit te contacteren via mobiliteit@sint-niklaas.be of 03 778 32 50.

Je kan ook meer info vinden op de website van de stad

Schoolstraat Nieuwstraat

Tijdslijn

1
Begin
13 november 2023
2
Einde
13 december 2024
arrow_upward