Samentuin

189 dagen resterend

Bouw jij ook mee aan een samentuin in de Rolliersstraat? Samen met andere buurtbewoners en leerlingen van de omliggende scholen bouwen we een gezellige, groene en aantrekkelijke groententuin voor de buurt.

  • Voor kinderen van het 5e en 6e leerjaar werken we een lessenpakket uit. Zij leren over de bodem, over groenten, planten, zaaien en oogsten.
  • Leerlingen van de VTS en de land- en tuinbouwschool helpen mee in het onderhoud van de plek.
  • We planten groenten in bakken
  • Ook als buurtbewoners kan je de handen uit de mouwen steken en zelf een bak beheren. We organiseren een lessenreeks 'ecologisch moestuinieren' die start in februari om jou op weg te helpen. Meer info hierover volgt
  • In mei vieren we samen de oogst met een lekkere (feest)maaltijd.

Voor meer info kan je bellen naar 0485 74 95 88 of mailen naar kroonmolen@sint-niklaas.be.

Samentuin

Tijdslijn

1

Voorbereiding

06 nov. 2023 - 06 jan. 2024

In de voorbereidende fase maken leerlingen van VTS en de land- en tuinbouwschool van paletten bakken én maken ze de bodem klaar om die bakken te plaatsen (grond egaliseren, onkruid wieden,...).

2

Zaaien + onderhoud

07 jan. 2024 - 18 mei 2024

Van januari/februari worden de bakken geplaatst. Leerlingen van het 5e en 6e leerjaar krijgen verspreid les over bodem(leven) en groentjes zaaien. Ze doen dit ter plaatse.

Ook buurtbewoners gaan aan de slag tijdens (en na) een 4 delige lessenreeks ecologisch moestuinieren (meer info volgt).

3

Oogstfeest

19 mei 2024 - 15 jun. 2024

Eind mei/begin juni worden de eerste groentjes geoogst. Met die groentjes koken we samen een heuse maaltijd en organiseren we een heus feest!

Gerelateerde projecten
arrow_upward